Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Vetenskapens sociala strukturer" by Sven Widmalm " eBook PDF Kindle ePub Free

Vetenskapens sociala strukturer

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Vetenskapens sociala strukturer
  • Author : Sven Widmalm
  • Release Date : January 29, 2015
  • Genre: Nonfiction,Books,History,Science & Nature,
  • Pages : * pages
  • Size : 9346 KB

Description

Vetenskap, forskning, kunskap, lĂ€rande – detta Ă€r vanligt förekommande begrepp i dagens samhĂ€llsdiskussion. De anvĂ€nds inte minst nĂ€r globala ekonomiska frĂ„gor eller hot och risker debatteras.
Det sÀgs ofta att vi lever i ett kunskapssamhÀlle och vetenskapen stÄr stÀndigt i blickpunkten nÀr dagens ödesfrÄgor diskuteras. Men vad vet vi egentligen om forskningens utvecklingsmöjligheter, vad som formar den och hur den har fÄtt sin nuvarande stÀllning?
I Vetenskapens sociala strukturer utgÄr forskarna frÄn den moderna diskussionen inom samhÀllsvetenskap och humaniora om hur vetenskapen formar och formas av samtidens strömningar.
I en inledande översikt diskuteras bland annat grÀnsdragning, samproduktion och nÀtverk. Analysen fördjupas sedan i sju historiska fallstudier som behandlar svensk vetenskap under frÀmst 1900-talet.
I fallstudierna fokuserar författarna pĂ„ villkoren för hur vetenskaplig kunskap tas upp och anvĂ€nds för olika Ă€ndamĂ„l – inom industrin och tekniken men ocksĂ„ i skolan och politiken. Texterna lyfter fram vetenskapens förĂ€nderliga karaktĂ€r över tiden och mellan olika vetenskapsomrĂ„den.
I bokens efterord diskuteras hur vetenskapshistoriska studier kan anvÀndas i den allt intensivare forskningspolitiska diskussionen som lÀnge prÀglats av historielöshet.


Free Download "Vetenskapens sociala strukturer" PDF ePub Kindle